کفپوش کانداکتیو چیست؟

کفپوش کانداکتیو

می خواهید بدانید کفپوش کانداکتیو چیست؟ و در چه مواردی از آن استفاده می کنند؟ در حالت کلی کفپوش ها را در انواع و اقسام مختلفی تولید کرده و به بازار می فرستند. یکی از مدرن ترین و کاربردی ترین نمونه از این محصولات کفپوش های کانداکتیو هستند. این نمونه از کفپوش ها به منظور کنترل الکترواستاتیک در محیط های مختلف تجاری، پزشکی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

کفپوش کانداکتیو از چه متریالی تهیه میشود؟

در پاسخ به سوال کفپوش کانداکتیو چیست؟ باید بگوییم که این نوع کفپوش ها بیش تر مصارف صنعتی داشته و در مراکز مختلف تجاری و صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. همه انواع کفپوش ها برای ساخت به متریال های خاص و تکنولوژی های ویژه ای نیاز دارند. این نمونه از کفپوش ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با استفاده از آخرین تکنولوژي های روز دنیا تولید می شود. این محصولات را با استفاده از متریال های فلزی، کربن، فیبر کربنی و دیگر رسانا ها تولید کرده و مورد استفاده قرار می دهند. معمولا در محیط های صنعتی به منظور کنترل الکترواستاتیک از این نوع کفپوش ها استفاده می کنند.

این کفپوش ها به عنوان یک حلقه بسته در سیستم کنترل الکترواستاتیک عمل کرده و به خوبی به جذب الکتریسیته کمک می کنند. از این رو در محیط هایی که تجهیزات الکتریکی حساس به الکترواستاتیک وجود دارد، با استفاده از این نوع کفپوش ها می توان از آسیب به تجهیزات و دستگاه ها جلوگیری کرد.

کاربرد کفپوش کانداکتیو

 خوب است بدانید که کفپوش کانداکتیو را در موارد مختلفی به کار برده و مورد استفاده قرار می دهند. مهم ترین کاربرد های این نوع کفپوش ها عبارتند از:

  • محیط های صنعتی

از این محصولات در محیط هایی که مواد الکترواستاتیکی تولید می شوند، استفاده می کنند. معمولا برای پوشش دهی کف در کارخانجات تولید الکترونیک، صنعت خودروسازی، صنعت نفت و گاز و … از این نوع کفپوش ها استفاده می شود.

  • محیط های تجاری

در محیط های تجاری مانند بیمارستان ها، آزمایشگاه، فروشگاه و مراکز تجاری از این نوع کفپوش ها استفاده می کنند. با انجام این کار به خوبی الکترواستاتیک کنترل شده و از آسیب به تجهیزات الکترونیکی جلوگیری می شود.

  • محیط های پزشکی

برای محافظت از دستگاه ها و تجهیزات پزشکی در اتاق عمل و مراکز جراحی از این نوع کفپوش ها استفاده می کنند.

  • محیط هایی که نیاز به ایمنی الکتریکی دارند

در پاسخ به سوال کاربرد کفپوش کانداکتیو چیست؟ خوب است بدانید که از این نوع کفپوش ها در موارد مختلفی استفاده می کنند. در سیستم های الکتریکی بزرگ از این روش استفاده کرده و ایمنی الکتریکی لازم را برقرار می کنند.

کفپوش کانداکتیو

مزایای استفاده از کفپوش کانداکتیو

 خوب است که با مزیت های استفاده از کفپوش های کانداکتیو نیز آشنا شوید. این نوع کفپوش ها دارای مزیت های زیادی هستند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • کنترل الکترواستاتیک

این محصولات به خوبی الکترواستاتیک را کنترل کرده و شرایط محیطی ایمن و مناسبی در فضا های مختلف تجاری، صنعتی و بیمارستانی خلق می کنند.

  • جلوگیری از آسیب به تجهیزات الکترونیکی حساس

با استفاده از این متریال ها می توان تخلیه الکتریسیته در محیط کاهش داده و در نتیجه از این طریق از تجهیزات الکترونیکی محافظت کرد.

  • ایمنی الکتریکی

این کفپوش ها می توانند در محیط های مختلف صنعتی و تجاری و یا حتی بیمارستانی ایمنی الکتریکی لازم را برقرار کرد. در این محیط ها ممکن است دستگاه های الکتریکی بزرگی وجود داشته باشند که به ایمنی بالایی نیاز دارند. از طریق این کفپوش ها می توان بخش مهمی از این ایمنی را تامین کرد.

  • قابلیت پاکسازی آسان

ساختار این نوع کفپوش ها به گونه ای است که قابلیت پاک سازی و شستشوی آسان دارند. از این رو در شرایطی که نیاز است نکات بهداشتی به طور کامل رعایت شود، می توان از این محصولات استفاده کرد.

  • مقاومت در برابر فشار و سایش

این نوع کفپوش ها سطوحی ایجاد می کنند که در برابر فشار و سایش بسیار مقاوم هستند. از این طریق می توان عمر سطوح را افزایش داده و به تعمیرات کم تری نیاز داشته باشید.

نحوه نصب کفپوش کانداکتیو

پس از پاسخگویی به سوال کفپوش کانداکتیو خوب است که به فرآيند نصب این محصولات نیز آشنا شویم. دقت داشته باشید که این کار باید حتما طبق اصول خاص و توسط نیرو های فعال در این حوزه انجام گیرد. مهم ترین مراحل نصب و اجرای این نوع کفپوش ها عبارتند از:

  1. آماده سازی سطح : در ابتدا برای انجام این کار باید سطح را کاملا تمیز کرده و هر گونه گرد و غبار را از روی سطوح پاک کنید.
  2. تراشیدن سطح: سطح مورد نظر باید کاملا تراشیده شده و صاف باشد تا این مواد و متریال ها به خوبی بر روی آن بچسبد.
  3. پر کردن شکاف ها: هر گونه شکاف و یا خراش موجود بر روی سطح باید قبل از اجرای این کار به طور کامل پر شود. با این کار سطحی یکدست و کاملا صاف فراهم می ود.
  4. نصب پایه های محافظ: در این مرحله پایه هایی نصب می شوند تا از تماس کفپوش با سطح زیرین جلوگیری شود.
  5. مخلوط کردن رزین اپوکسی: شما در این مرحله باید متریال های مورد نیاز برای تهیه کفپوش اپوکسی را با هم ترکیب کنید. در نهایت نیز باید ماده هادی را به مخلوط اضافه کنید تا ترکیب مورد نظر آماده شود.
  6. پخش کفپوش: در این مرحله مخلوط درست شده را بر روی سطح ریخته و با استفاده از برس و یا رولر مناسبی پخش می کنند.
  7. نصب لایه های رسانا: در ادامه فرآيند نصب این کفپوش ها، پس از آن که مخلوط بر روی سطح ریخته شده و خشک شد، نوبت به نصب لایه رسانا می رسد. این لایه ها الکتریسیته را به زمین منتقل می کنند.
  8. خشک شدن: حداقل باید ۲۴ ساعت به این کفپوش ها زمان بدهید تا کاملا خشک شده و بتوان از آن ها استفاده کرد.

کلام آخر

 گفتیم که کفپوش کانداکتیو نمونه جدید و مدرنی از کفپوش ها است. این محصولات بیش تر در موارد خاصی مانند صنایع، مراکز تجاری، انبار و بیمارستان ها استفاده می شوند. این کفپوش ها به راحتی قابل اجرا بوده و به خوبی الکتریسیته را به زمین منتقل می کنند. از این رو ایمنی لازم برای تجهیزات الکتریکی را تامین کرده و از آسیب به آن ها جلوگیری می کنند.

سوالات متداول برای کفپوش کانداکتیو

  1. کفپوش کانداکتیو بر روی چه سطوحی قابل نصب است؟

این نوع کفپوش ها بر روی انواع سطوح نرم، سخت، بتن، سرامیک، سنگ، چوب و فلزات قابل نصب و استفاده می باشند.

  1. آیا از کفپوش کانداکتیو برای فضا های خانگی نیز استفاده می کنند؟

خیر، این نوع کفپوش ها بیش تر برای محیط های خاص مانند بیمارستان ها، مراکز صنعتی، تجاری و … استفاده می شوند.

  1. کفپوش کانداکتیو چگونه کار می کند؟

این نوع کفپوش ها از ایجاد شارژ های بالا جلوگیری کرده و با انتقال بار الکتریکی به زمین، از آسیب به تجهیزات الکتریکی جلوگیری می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =